CEAIUL ROSU – BENEFICII PENTRU SANATATE

-Spre deosebire de celelalte ceaiuri , ceaiul rosu nu contine cofeina si de aceea oricine poate consuma acest tip de ceai, inclusiv copiii si femeile insarcinate, si poate fi baut in cantitati nelimitate.

– Rooibos-ul contine o gama larga de antioxidanti, care protejeaza corpul luptând impotriva radicalilor liberi, are proprietati antiinflamatorii si previne diverse boli ale inimii.

– Are un continut ridicat de minerale, vitale pentru sanatatea noastra: magneziu, esential pentru sistemul nervos,dar si calciu si mangan

– Imbunatateste circulatia sângelui, reduce tensiunea arteriala si colesterolul.
– Amelioreaza problemele sistemului digestiv, fiind recomandat si in reducerea colicilor la bebelusi.
– Faciliteaza absorbtia fierului in organism. Datorita continutului redus de tanine, ceaiul rosu ajuta organismul in absorbtia fierului.
– Previne diverse tipuri de cancer.
– Are efect benefic asupra pielii. Ceaiul rosu te ajuta sa ai o piele mai frumoasa deoarece contine un acid care contribuie la reducerea acneei, psoriasis-ului si eczemei. Poti aplica un plic de ceai rosu utilizat pe zona afectata si acesta va calma si vindeca orice tip de inflamatie.
– Poate proteja organismul impotriva bolilor Parkinson si Alzheimer.
– Ajuta la un somn adânc si linistit, pentru ca datorita continutului ridicat de minerale si absentei cofeinei, consumul de ceai rosu te face sa te simti calm si relaxat.

ceai rosu