Reguli privind accesul Reprezentantilor mass-media în incinta clinicii

REGULI PRIVIND ACCESUL REPREZENTANTILOR MASS- MEDIA IN CLINICA

 • Legatura dintre clinica si mass media este asigurata de Purtatorul de cuvant al spitalului.
 • Personalul spitalului NU comunica cu mass-media, decăt cu acceptul managerului. Sunt exceptate de la prezenta regulă cazurile în care personalul oferă date/ interviuri legate de profesie, specialitate, noutăți în domeniu, etc.
 • Accesul în unitatea sanitară se face cu acordul managerului.
 • Realizarea unui interviu cu echipa manageriala a clinicii se va realiza doar in urma unei solicitari scrise si doar cu acordul personal al managerului.Managerul va raspunde solicitarii scrise in termen de 48 ore.
 • Interviurile în cadrul spitalului vor fi acordate de către managerul spitalului, purtătorul de cuvânt sau alte persoane desemnate de către managerul spitalului, cu respectarea drepturilor copilului, demnităţii umane şi a drepturilor pacienților
 • Nici un reprezentant al mass-media nu are voie sa patrunda in incinta clinicii, decat cu acordul conducerii, in urma unei solicitari scrise sau telefonice.
 • Accesul reprezentantilor mass-mediei se face numai pe baza legitimatiei de acreditare in specialitate si a documentului de identitate, precum si cu acordul managerului.
 • Purtătorul de cuvânt va însoţi permanent reprezentanţii mass-media în incinta spitalului şi va avea grijă ca aceştia să fie echipaţi corespunzător cu halat şi papuci de unică folosinţă, precum şi cu ecuson. Purtătorul de cuvânt va interzice cu desăvârşire accesul reprezentanţilor mass-media în compartimentele sterilizare, laboratoare, depozite de deşeuri medicale periculoase, staţie de oxigen, precum şi în orice altă zonă stabilită de managerul spitalului.
 • Reprezentanţii mass-media pot filma în spital numai în spaţiile pentru care managerul şi-a exprimat acordul în mod explicit, iar in cazul în care reprezentanţii mass-media doresc intervievarea unui pacient, purtătorul de cuvânt se va asigura că pacientul îşi exprimă acordul privind intervievarea şi filmarea/fotografierea sa și că acest acord a fost exprimat și în scris, verificând existența formularului.
 • Purtătorul de cuvânt nu va fi tras la răspundere în cazul unor filmări cu camera ascunsă sau a unor interviuri înregistrate cu echipamente audio ascunse de către reprezentanţii massmedia. Postarea de către angajaţii spitalului, pe diferite canale de socializare, fotografiilor sau filmărilor din interiorul spitalului, în care pot fi identificaţi pacienţi, aparţinători sau personal medical al unităţii sanitare, este strict INTERZISĂ
 • Acces neingradit pentru presa este atunci cand insotesc o delegatie oficiala, cu acordul managerului si vor fi insotiti de acesta.