CEAIURI

Exista patru tipuri de ceai: alb, verde, oolong si negru. Insa, in functie de influenta culturii ceaiului, aceste patru tipuri se pot transforma in mii de varietati de ceai.

Desi toate ceaiurile provin din aceeasi planta, Camellia Sinensis,timpul dedicat procesarii si a oxidarii (cateodata numita si fermentare) determina daca va deveni o varietate verde, neagra, oolong sau alba a ceaiului. De exemplu, ceaiul negru trece printr-un proces mai lung de oxidare priin fermentare care ii confera acestuia aroma intensa, culoarea inchisa si gustul puternic. Pe de alta parte, ceaiul alb are parte de o procesare mai scurta care ii da acestuia o culoare deschisa si o aroma mult mai delicata
O ceasca de ceai contine aceeasi cantitate de antioxidanti ca 10 cesti de suc de mere.
Desi se considera ca ceaiul alb si cel verde sunt cele mai sanatoase, o ceasca de ceai oolong sau negru poate fi la fel de buna.
Pentru a va bucura de cele mai bune arome si beneficii ale ceaiului, incercati sa folositi pentru infuzie frunzele intregi de ceai in locul mult mai practicelor plicuri de ceai, pentru ca aromele sa fie mai bine pastrate.

tea-623796_640